Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin er den nye verdensomspennende globale valutaen som har tatt over verdensdommene for valutaer. Du kan bruke Bitcoin i alle land. Det eneste du trenger er en mobiltelefon. Det samme kan ikke sies om andre valutaer som dollar eller Euro. Disse kan du ikke bruke overalt. Du kan bruke de mange steder hvis du har de i kontanter, men selv ikke som kontanter kan du bruke de overalt. Du kan også betale med Bitcoin på ganske mange steder på internett og også fysiske steder. Bitcoin handles under symbolet BTC og kan kjøpes eller selges under dette symbolet. Når du er ute og går kan du se etter dette symbolet, BTC. Finner du det vet du at noen tar i mot BTC eller på andre måter har aktivitet i BTC.

Fordeler

Bitcoin er helt desentralisert og uavhengig. Det er ingen som kontrollerer Bitcoin som valuta eller nettverket Bitcoin. Vanligvis er det noen som har kontrollen. Denne tankegangen med kontroll er noe vi har arvet når samfunn begynte å ta form og struktur. Vi ville så gjerne at samfunnene skulle ha regler og at disse reglene skulle følges. Når man har masse regler er det viktig for noen at disse reglene blir fulgt. Hvis ingen følger de må man tvinge folk til å følge reglene. Da er det dessverre slik at noen får som oppgave og tvinge etterfølgelse på folk. Hvis man kan tvinge etterfølgelse har man også makt til å overse hva som ikke blir fulgt. Denne makten hos noen få gir grobunn for korrupsjon og andre uærlige handlemåter fra de med makt. Maktmisbruk, manipulasjon og kontroll er ting som Bitcoin styrer unna ved å ha en desentralisert struktur. Da er det ingen banker som kan styre oss og vår bruk av Bitcoin.

Bitcoin har også en teknologi som tillater andre å lage egne Bitcoin produkter. På denne måten kan du med et smart hode og interesse for område ta deg en jobb innenfor feltet eller utvikle egne ideer. Det gir mye frihet. Du kan utvinne bitcoin selv ved bruk av egne maskiner.

Ulemper

Det er også ulemper med alt som har fordeler. Det finnes noen ulemper med Bitcoin som gjør at man må tenke seg om når man skal kjøpe Bitcoin og når man bruker Bitcoin. Den største ulempen er nok fortsatt at verdien går mye opp og ned. I det siste har verdien stabilisert seg ganske mye, eller så venter den på et nivå slik at det kommer en rekyl ganske snart.

Den andre ulempen med Bitcoin er at regelverket for hvordan Bitcoin er regulert er i stor endring. Per i dag er det få land som har noen form for reguleringer. Det betyr at det vil komme reguleringer. Hvordan disse reguleringene vil slå ut på alle som jobber innenfor dette feltet for seg selv eller for andre er ganske uvisst. Det er mye spennende som skjer, så man må være med men samtidig holde seg oppdatert.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *